Organisatie veranderaar

Profiel van Victor van den Hoogen

In organisaties waar mensen de ambitie hebben om een relevante bijdrage te leveren, dingen slimmer en beter te doen, kom ik het beste tot mijn recht. Bij dat verbeteren lopen ze soms tegen zaken aan, waardoor dat verbeteren niet zo snel, goed of leuk gaat, als ze willen. 


Mijn interesse, kennis en ervaring liggen bij de verschillende stappen van het verbetertraject: onderzoeken, analyseren, ordenen, ontwikkelen, veranderen, evalueren en doorpakken; kortom van begin tot eind. De focus weer leggen op waar het écht om gaat: het bestaansrecht van het bedrijf én leuk werken. Het behalen van een gezamenlijk doel, met inzet van ieders kwaliteiten en de kans tot zelfontplooiing. Reflecteren op eigen handelen, evalueren van de genomen actie en daarvan leren voor de toekomst. Groeien als persoon en als organisatie. Dat is waar ik mijn bijdrage aan wil leveren.

Meer over mezelf?

De basisschool, het Gymnasium en de studie Bedrijfskunde (Technische Universiteit Eindhoven) heb ik doorlopen. Tijdens mijn studie veel contacten gelegd met studenten in het buitenland als bestuurslid van Board of European Students of Technology. Daarna ook veel gereisd om andere landen, culturen en mensen beter te leren kennen. Ik vind diversiteit mooi en ben ervan overtuigd dat deze toegevoegde waarde heeft voor ieder bedrijf. 

Bijna 15 jaar in loondienst gewerkt bij verschillende bedrijven. Interpolis wil ik met name vermelden. "Glashelder" was een metamorfose van een ambtelijke organisatie naar een modern en klantgericht bedrijf; geweldig! De visie om toegevoegde waarde te leveren voor klanten is heel consequent en vergaand doorgevoerd. Daar heb ik veel ervaring opgedaan als adviseur en leidinggevende op verschillende afdelingen in ontwikkeling (business process redesign). In 2008 (na 12 jaar) besloten mijn ervaring te gebruiken om andere organisaties in ontwikkeling te helpen. In verschillende rollen als adviseur, coach en interim manager, heb ik inmiddels flink wat organisaties verder geholpen. Organisaties in allerlei bedrijfstakken: van zorginstellingen en financiële dienstverleners tot installatiebedrijven en ministeries. Dit kan omdat het overal draait om toegevoegde klantwaarde, focus op (nieuwe) doelstellingen, het creëren van draagvlak en het beste uit mensen halen. 


Wat brengt het mij? Ruim 25 jaar werkervaring en mezelf blijven ontwikkelen, plezier uit het vooruit helpen van anderen, afwisseling en blijven leren. Ik ben me ook blijven ontwikkelen door opleidingen te volgen zoals Organisatie-adviseur (SIOO), MBTI (OPP), Teamcoaching (de Baak), NLP voor coaches (Vidarte) en De Nieuwe Manager (de Baak).


Kijk even op mijn Linkedin profiel, als je wilt. Hier staan bijvoorbeeld ook een aantal opdrachtgevers vermeld.

Wat zeggen klanten over mij?

“Dankzij je tips en adviezen en de spiegels die je me hebt voorgehouden, ben ik mentaal veel weerbaarder geworden. Zonder mijn eigen waarden uit het oog te verliezen. Ik heb 'de betere versie van mijzelf' gevonden!”

Joost
(Den Bosch)

“Ik ervaar Victor als een zeer bekwame coach en veranderadviseur. Hij kan goed luisteren, heeft scherpe observaties, maakt goede analyses en weet op een prettige manier feedback te geven. Daarbij schroomt hij niet om de vinger op de zere plek te leggen. Victor weet mij telkens weer op de juiste punten aan het denken, verbeteren en veranderen te krijgen, zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Een en ander maakt dat ik graag met Victor werk.”

Irving Levie

(afdelingshoofd Juridische Zaken bij de Inspectie van het Onderwijs)

Maatschappelijke bijdrage

Wat me verder bezighoudt zijn (lekker) eten, bewegen en gezondheid.


Helaas constateer ik dat het voor steeds meer kinderen niet vanzelfsprekend is om goed te eten en lekker (buiten) te bewegen en sporten. Een hele generatie lijkt op te gaan in de digitale wereld van smartphones, on-line school, lesmateriaal op laptops en spelcomputers. Een routine met snel en gemakkelijk eten en weinig beweging. Het resultaat is minder conditie en weerstand, minder sociale contacten, en dus vaker zwaarlijvig (fysiek) en zwaarmoedig (geestelijk) worden. Ze missen het plezier van samen spelen, fysieke en sociale vaardigheden ontwikkelen, het gevoel van iets gepresteerd hebben en het aanmaken van endorfine door je lichaam. In mijn continue zoektocht naar hoe dingen slimmer en beter kunnen, blijkt de belangrijkste factor om kinderen in beweging te krijgen fun te zijn.


Mijn ervaring om mensen te helpen keuzes te maken als coach, opgevoed door een gymleraar in het voortgezet onderwijs en een leidster op een kinderdagverblijf, het ervaren van de worsteling van een van mijn kinderen om een leuke sport te vinden en mijn eigen interesse voor voeding en bewegen, hebben me ertoe gebracht een sportboek voor kinderen te schrijven. Een boek met veel informatie over sporten (en voeding), zo geschreven dat kinderen er zelf mee aan de slag kunnen, om een sport te vinden die ze leuk vinden. Het boek heet: "Sport eens, wat anders! Welke sport past bij jou?". Op deze manier tracht ik een bijdrage te leveren aan de oplossing van een breed maatschappelijk probleem.

Zie de pagina over dit sportboek.