Sport eens, wat anders!

Welke sport past bij jou?

Dit is een boek boordevol informatie over sport. Een doeboek voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar, om zelf mee aan de slag te gaan. Het helpt kinderen een sport te vinden die ze leuk vinden en bij hen past. 


Moeten kinderen goed zijn in een sport? Nee, het is fijn als dat zo is, maar hoeft niet. Wat wel belangrijk is, is dat ze sporten leuk vinden. En als de sport bij je past, wordt het vaak ook leuker. Vindt een kind een sport niet leuk, dan haakt hij of zij af en stopt ermee. En dat is groot gemis; denk maar eens aan fysieke en geestelijke gezondheid, sociale aspecten, integratie, meer zelfvertrouwen enzovoort.


Mijn missie:

"Een leven lang sporten met plezier, voor iedereen!"


Jong geleerd, oud gedaan

En dus begint het bij kinderen. En daar is dit boek op gericht. Het geeft een indruk van allerlei verschillende sporten en stimuleert kinderen aan de hand van oefeningen en testjes deze sporten zelf te proberen (in en om huis) en te kijken wat ze leuk vinden. Zo wordt de wereld van sporten veel groter dan de sporten die hun ouders of vriendjes al doen. Op deze manier kunnen ze echt zelf kiezen, wat ze leuk vinden.


Inhoud

Dit boek biedt op een luchtige manier heel veel informatie over bijna veertig sporten, gezondheids- en sociale aspecten. Ondersteund met afbeeldingen, vragen, weetjes, meningen van andere kinderen, testjes en oefeningen voor in en om huis. Aangevuld met informatie over topsport, olympische spelen, een sportkeuzehulp en zelfs een hoofdstuk voor de ouders/verzorgers.


Hieronder een paar pagina's als voorbeeld:


Freerunning
Hiphop
Fitness
Yoga

Reacties op het boek

Jan-Pieter

"Hele goede eerste indruk van het boek, ziet er goed uit, mooi initiatief, compliment!".

En een paar dagen later: 

"Het boek sprak me aan omdat het voor veel kinderen en hun ouders een actueel onderwerp is om een passende sport te vinden, het geschreven is op het niveau van kinderen zelf en het veel sporten beschrijft. Na ontvangst van het boek voeg ik daaraan toe de boeiende en afwisselende stijl en lay-out voorzien van veel illustraties. Ook de kwaliteitsbeleving van het boek is verrassend positief. Ook prima verpakking overigens. Tenslotte ook niet echt duur, veel boek voor een redelijke prijs."

Peter

“Wauw, wat leuk! Dat boek had ik willen schrijven. Heel mooi. Iedere school zou er een paar moeten hebben.”

Mieke

"Jouw boek lag op tafel, mijn dochter had er al in gelezen en het leidde tot een zeer geïnspireerde en sportieve fotoshoot!"

Venlo.FIT

"De ervaringen tot dusver zijn prima. De boeken worden op scholen ingezet voor leerlingen die opzoek zijn naar de juiste sport en na-schoolse activiteiten."

Bestellen

Wil je een boek bestellen? Dat kan voor slechts €16,95 inclusief verzendkosten via onderstaand contactformulier. Vermeld je naam, adresgegevens en het aantal boeken. Je ontvangt dan een betaalverzoek uit naam van Echt Anders via het opgegeven e-mailadres.


Wil je meer dan 10 boeken? Neem dan contact op voor een offerte (via ditzelfde contactformulier).

Er is ook een speciaal programma voor scholen.

 
 
 
 

Sportprogramma voor scholen


Iedere school zou een paar exemplaren van het sportboek in de mediatheek moeten hebben staan, voor de kinderen die op zoek zijn naar een sport die ze leuk vinden of om een spreekbeurt over sport(en) te houden. Ook kan het boek gebruikt worden in de taalles of voor kinderen die niet mee (kunnen) doen met de gymles. Maar er is meer.......


Een sportprogramma voor scholen, om leerlingen in beweging te krijgen en te houden

In de lessen bewegings onderwijs, leren kinderen te bewegen, te spelen en hun basis bewegingsvaardigheden te ontwikkelen. Maar hoe worden ze gestimuleerd, geïnteresseerd en geënthousiasmeerd om ook buiten school te bewegen en te sporten?

 

Met dit programma helpt een school de leerlingen een sport te vinden die ze leuk vinden, zodat ze deze in hun eigen tijd gaan beoefenen. En dat niet alleen, want een fitte leerling presteert beter op school.


Onze visie is dat een sport bij een kind past als hij of zij de sport leuk vindt én deze past bij zijn of haar fysieke en mentale aanleg. Het programma bestaat daarom uit twee onderdelen:


  1. Leuke sport
    Het sportboek voor kinderen "Welke sport past bij jou?" helpt leerlingen in hun zoektocht naar welke sporten ze leuk vinden. Dit boek biedt op een luchtige manier heel veel informatie over bijna veertig sporten, gezondheids- en sociale aspecten. Ondersteund met plaatjes, vragen, weetjes, meningen van andere kinderen, testjes en oefeningen voor in en om huis. Kinderen worden zo geënthousiasmeerd voor sporten en geactiveerd om te proberen welke sport ze leuk vinden.


  2. Passende sport
    Sportanalytik Nederland onderzoekt welke sporten fysiek en mentaal passen bij de aanleg van de kinderen. Onder begeleiding van instructeurs gaan de kinderen in groepjes een ochtend of middag een aantal oefeningen en testjes doen, speciaal ontwikkeld om hun aanleg voor sporten te bepalen. Achteraf ontvangen ze een rapportage waarin staat welke sporten fysiek en mentaal bij hen passen. De sporten die kinderen leuk vonden (in fase 1) krijgen speciale aandacht in de rapportage.

Dit programma is tot stand gekomen door samenwerking tussen

SportAntalytik Nederland en Sport eens, wat anders!

Samenwerkingspartner

Walter Hebben

Sportagoog en oprichter van SportAnalytik Nederland

Inmiddels heb ik ruim 27 jaar ervaring opgedaan als bewegingsagoog binnen verschillende doelgroepen in de zorg. In 2014 heb ik de sprong gewaagd en ben ik ondernemer in de zorg geworden. Wij (een team van 7 bewegingsagogen) verzorgen voor verschillende zorginstellingen coachingstrajecten, trainingen en workshops. Natuurlijk zijn we ook te vinden op de werkvloer met het verzorgen van allerlei bewegingsactiviteiten.

Daarnaast ben ik sinds 2019 officieel franchisehouder van SportAnalytik Nederland. Een programma waarin jonge kinderen, op fysiek vlak, ontdekken welke sport het best bij hen past.